Thursday, December 31, 2009

NEW year!!!

hey 2010!!!
haaaa....bile check balik kat list 2009...bnyk lg tau yg belum tertunai! haaa alamak camne ni kan??!! ape lg forward 2010 lah! tp untuk 2010, kene tambah lg! hmmm...ape yg xdpt ditunaikan 2010, insyallah akan diteruskan dgn lebih usaha utk 2010!

2009...
bnyk sgt kenangan yg xmungkin dpt dilupakan..
2009...
mengajarku jd lebih dewasa...

2009
*habis sekolah!
*keje...(ng sir)
*PLKN...best wooo
*smbg belajar...jauh ok (londang je)
*belajar jd lebih berdikari
*hey, i'm 8teen..
*arghhh..mcm mcm aku belajar..bnyk sgt2..dan ini semua memberi kesan dalam hidupku!
itu ini...sana sini..situ sini..mcm mcm mcm!!!

best lahh riadah..

Ha ah... mmg penat. Wlaupun xde class. best. Mcm biase, skip PP. Ainn, Bell and me. Reen x, die baik skit. (yeke?) haaa whatever! After bio, trus je makan kat kafe B. Then naik bilik and trus online..mcm biase lahh gune ada nye broadband. Thnks again! Online ngan bell n ainn. Haaahaaaa! Mcm biase jgak, gelakkan orang. It’s our habit. NOT “habitat” ok! Hahaaaaa... ainn n bell je yg tau bende nih kan kan.. hahahaha...

Tgh lepak2 then am text
ARMM: maz kuliah phy xde!
YESSSSS!!!! Ye yehhhh!!! Mcm monyet kejap! Haaaa best giler, class dua jam je. Ape lg an, trus ar plan nk main pe ptg nih. Tp tp preen kene g kuiz.. it’s ok, after Quiz. 4.45 ptg, kuar and fly kat semak tuh, semata2 xnk lambat, last2 pak cik PUB ntah ke mne. Ain yg mcm belagak mule2 en;

Ain: aku xkesah...ayie dah amik basikal tuk aku!
Haiiiihhhhh... sory skit eh...die nye on the way mcm jauh sgt kan! Kitorg ni mcm poyo je redah semak...last2 tunggu 1 jam lebih xde bende pun.. pk cik pub plak mane ntah. Nak keje ke, xnk nih?? Hhaaaaaa

Ain : maz, pasni kite buat aduan lg!
Maz : mmg keje ko pun...
ain : pas ni gune name ko ok!
maz : yelah baby!

And snap pic...and dis is the funny one!
Take a look!



mmg truk...
mayb sebb xcukup tido..
lgpun nk riadah je kan...so, redah jela..
ok wat??
tp bukan sbb drugs ok!!!
hahaaaaaaaaaa

Ain ckp : maz truk nyeee!
maz :ha ah lahh... asal muke mcm burok giler weyh!!
bell n am : hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Haaaa,, am ng bell gelak mcm nk terbalik kerusi tu kan. Ngeng kan, lantaklah..as long korg happy! Suka hati lah...click here and there... mcm 2 lg and this is the result!



1 ...2....3...



pewit pewitt



hohooo...



lalaaaaa

Tunggu punye tunggu...
Pk cik xtimbul2!
am nk g ‘korek’ duit (reen yg ckp nih ok) kat atm...and last2 kitorg ikut die and meraban2 kat bwh. Pk cik guard ckp aku curi kad matrix org?? TOLONG skit! And jalan2 jumpe ain lg

ain: jom main basikal...
maz : xnk...
reen: jom lah!! Kejap je...mcm xberbaloi je turun ..tp k***** je yg lecak! Hahahaaa
bell: xyah lah!!
Kesian punye psl, ikut jgak!
Maz: tp kite xpndi naik!
Reen : kite carry ok!

Nahhh....
Bile dpt basikal...
Heyyy boleh lahhh..... i still boleh naik! Ape lg en, trus kayuh mcm org gile...
rmai kat astaka!! but majoriti lelaki lah sebab dekat ngan bilik korg kan! x aci langsung..
after half an hour,
maz : best!!! This is my first time! Patut lah reen mcm excited giler,,, mmg BEST!! reen ; haaa tu lah...
Lg2 mase turun kat tmpt parking........yuhuuuuuuuuuuu!!!!! xyah kayuh...trun laju giler.... rase mcm nk fly terus kat pintu pgr .,tp time nk naik,penat SGT sgt sgt!!! Yeleh daki bukit kan.... after jalan kat atas stage (astaka) trus return basikal kat dalam bilik tuh!..... haihhhhhh penat sampai xlarat nk jalan... lemah, haus! Reen naik dulu... ainn,bell and me trus mkn.. tp yg xbest, xleh mkn bnyk2...sbb ulser semakin membesar! Hishhh.... sakit.. and dah cukup seminggu ulser ni menginap kat dalam mulut ! huihhhhssss.....cepat lah baik!!!



And today balik balik balik!!!
Sem break!!!
Yes!!! Excited sgt! Bgun awal...ngat kana de class.. lah wan xbgtau pun ade class an!
Lepak kat depan lib.. lapar sgt! But duit xde.. thnks to ain.. die pinjam kan.. nanti i bayar balik ok baby! and today, ramai sgt yg skip kuliah chem! TERPAKSA! hahaaaaaa...
and hri ni jumpe ainur..



first2 nmpk ainur,mcm dah gile menjerit!
Maz : Ainuuuuuurrrrrrr!!!!
ainur : heyyyy....

ainur ko dah gemuk !!
tp tetap chomel!!!
nanti dtg lah lg,
sekejap sgt lah..
tak puas nk hug ko!!!
hahaaaaa......

KMM!!!

KMM stands for KOLEJ MATRIKULASI MELAKA ok!!
kwn2 ku yg suke sgt menukar2 kan maksud tuh...
please! kolej matrikulasi melaka. full stop!

alin...sorry sgt i tak akan sesekali approve ur comment yg merepek kat myspacetu OK!and it's all about KMM ..again... see, arghhhhh :(

Tuesday, December 29, 2009

KMM

KMM stand for KOLEJ MATRIKULASI MELAKA!
hahaaaa... NOT K... M... M... ok kwn2 ku!
hishhhh...
bengong, benguk, benggok hahaaaa...ni sume reen yg ckp td!

smlm penat giler! hari yg paling penat. ni sume story adaptation punye psl! haaaaa... and smlm jgak lah first time skip kuliah ! we've too! haaaaa...tp reen yg paling nervous! tak dapat dinafikan..chill sudah! arini ain baek sgt taw....aku pun tatau npe la..hee...syg die!!weeeeeeee (but actually die yg taip sendiri!) suke hati u la....

and ini jugak lah yg ainn n bell buat kat myspace i.
dis 2 girls is too much! tulis mcm2 kat status and mood i kan ! cehh..xgune! merepek repek plak tuh!!! lg lg KMM!!! KMM itu KOLEJ MATRIKULASI MELAKA ok!!! takde maksud lain! please please! tlg phm ok!!!! bukan K.... maznah M....
NOT at all!!!!

Monday, December 28, 2009

(^^,)







akhirnye...
best!!! akhir tahun yg mmg best! jumpe rmi kwn2 lame..and paling penting dpt balik my family mcm dulu.. haaaa, yes yes yes!!! and dis new year, plan nk kuar ng cousin. hopefully jd! before korang mule skolah en.. huhuu...

smlm tak tido!
tp kat umah mk ngah segar plak. tak ngantuk mcm selalu.. something came up! yeah!! ini lah mase yg ditunggu! hahaaaa... LUV it!!!
yes yes yes!!

tp 1 bende yg pasti,
hri ni kene balik melaka! hishhh... mls... tp kene jgak en. mcm biase lah... sibuk ngat eng project. tnye sume org pun mcm xnk ckp je.!! huuuh! seb baik Siti (roomate Ainn) tlg! thnks!

after siap keje,
mcm biase, ainn n bell bukak fb.. hahahaaa after diorg balik, aku plak kat sini! mcm biase, mencurahkan segale yg aku lalui dan segale yg aku rase kat blog nih.. huhuhhhh

Sunday, December 27, 2009

** old frenz.. **

aha,
hri ni xtido..siapkan eng project. argghh..mcm nk pecah otak!!! bell tlg!!! ni lah die an, time buat project eng mesti xtido malam. 10 assgmnt,10 kali lah xtido mlm. salah diri sendiri jgak! sape suruh buat last minute?? hah?? tp keje last minute lebih sempurna walaupun kelam kabut. heheeee
and itu lah tabiat burok saye, semenjak dok kat matrix! malas je yg sebenarnye..kan kan kan?? hihiiii

tp ntah nape tibe2 ade sorg budak nih add kat myspace. and die online. pe lg kan, approve je lah sebab tgk rmi sgt frens die aku kenal. tibe2 die text, kenal x?? dak MBS?? hah?? seriously, first time bukak profile xcam langsung.. ouhh!!! you!! ingat2 lupe. maybe sebab ko dah kurus. hahaaa and he also study kat MATRIX. tp tp tp, xpernah tgk pon! hahaaa... xpe2 nx tmi kite jumpe lah yek.. huhuuuu tp die PST. pointer pun boleh thn.. hahaaa not like me! huh!

and malam plak online,
chat ngan dak MBS..
ni pun satu lg,
mule2 xbrape ingat.. click kt IM die online..
then trus text..
mule2 mcm xnk lyn je an.. bile org xreply, die anta plak.. haihh..mcm2 lah.. pastu chitchat smpi pkul 2 pg. hahaaa sambil buat eng project yg xsiap2 lg tuh. and cite2 ps skolah dulu. best lah!!! teringat kat skolah rendah.. tp die out dulu.. ngantok !!! k fine... aku terus buat keje.. akak teman kan.. tp die tgk movie je!! bukan tlg buat keje pon! kan kan kan??

hmmm, best sgt hri nih..
cume penat, coz xtido mlm sebab nk abis kan story adaptation!!!
haihhhhh...xpelah sekali sekala.. :p

Friday, December 25, 2009

lalalaa ***

hmmm...
org suruh berkebun..
tp kitorg bergambar!!!
ahahaaaa....



die yg ajar kitorg menembak..




DELTA!!!


aktiviti dalam hutan..




haaa
ni lah tangga yg harus didaki utk ke dorm!!!


sehari sebelum balik

haaa,,
hri ni lepak je...
ceh ceh mcm xde keje je an??
xpe lah sekali sekala...mlm ni smbg buat keje.. hmmm hri ni activity upload gmbr. and transfer pic from cmre to laptop.. and dot dot dot...dan ini lah antara yg dapat ditransfer..huhuuuu



pin pin....
pin pin....
pingu pingu!!!



hmmmm...rindu giler kat sume nih!!!! ini lah hri terakhir b4 we leave KEMSIS :(




flying fox!!! best sgt sgt..

Thursday, December 24, 2009

aha!!!

yes yes yes!!!
balik.. that's what i like.hahaaa..smlm best sgt spent time ng ainn n bell. after class, trus mkn2 (nasi lemak). reen mcm biase lah an, on diet!!n ainn plak tgh put on weigth.even duit dah xde..hahahaaa.. die yg ckp k.then kitorg teroka nursery KMM.ape je yg ade kat situ....burok sgt. n kitorg lepak kat bukit!! time panggil mk ck tuh, die mcm pndg tp wat don know je.. pas2 lepak2 and story2..mcm2 and gelak2.pas2 tinggalkan signature kat KMM board." MARB 09/10." it stand for marz,ainn,reen and bell.gelak2 and wait sampai hujan bru bla..B4 leave, kitorg snap pic. peace!! tp reen xde. n ade plak space tuk die dlm pic tu ..heheeee...




and today,
after class bio td trus singggah KO-op. beli paper and bace. mcm biase lah an gelak2 kan org. teringat plak zaida ckp

zaidah: maz, ade org kate di suka tgk ko. die kate ko ni asyik gelak je. mcm hapy je selalu ..
hah?? yah, mmg aku selalu gelak. nmpk hapy all the time.secara luaran ye! Yelah an, member aku sume giler2. tp biarlah rahsia ...kerna aku juga remaja biase yang separuh jiwanye tertinggal di Klang..(famly Ok) hahahha!!!! but, hanya Tuhan sahaja yg tahu...padahal dalam kepala otak aku ni hah?? only god knows!! kdg2 aku pun confused.but wateva it is, bair lah aku je yg rase..Only me!..

sambung dgn yg b4 nih..

since xde kesempatan nk bukak laptop, (yelah an charger tertinggal)..so jarang skit lah nk online an.malam time kuliah bio pn fauziah ade ckp pasal jihad. jihad?? ha?? die ingat kan sume student die.
kamu mesti ade niat dalam diri yg satu hri nanti kamu nk berjihad utk islam.. tak kira lah ape jenis pun orgnye kamu nih.. ingat tu..
tetibe plak aku mcm blurr.. jihad ??! maz?? insyaallah..


( pic blurr skit)

esok nye plak class start lmbt. tp dalam class phy mmg mcm nk nangis sgt!!!pape ntah ko an _ _ _ _.......bongak sgt ke aku nih?? hah? hah?? yah i know lah you pndi en.xkn ar xboleh nk ajar kot!!! ngeng lah.. terbawak2 smpi class bio...Ain gurau mcm biase pun aku take serious..padahal mmg dah biase lah an ng gurauan giler die tuh!!hahaaa...and she conteng my blue file!! "GEDIK"..hiahhh. after class , time kat kafe aku sempat text msg kat Pn fauziah,and die reply : k, take care.. tp mmg xlarat sgt mase tuh..and gelak kan RED man..ahahaaa... only aku , bell ng ainn knows who RED MAN!! balik bilik trus on laptop and do eng project. [ecah otak. around 2 pm we stop doing it. and pe lg an, trus melekat kat atas katil. bukak hot and tegok yana nangis.. nape?? ntah , mule2 tu aku pun xtau.. tp dgr cite psl timah. die dah kuar.. and thats why rmai yg meraung..

tp lumrah hidup lah an, bile kita xdapat nk serasi kn diri dgn sume org....pape pun buat dek je lah..asal kan kita bahagia. that's it!!! _ tini HOT fm..

and aku agree ng statement nih.. mcm cite dalam hidup aku..SKRG!!...

Tuesday, December 22, 2009

huuuu :(

selsema!!!
haaaa, xbest laa. sakit hidung. hmmm...satu hri sakit kepele. tidur pun awal. and al-mulk pun xpegi. tidur awal giler dalam pukul, 10 mlm. semalam xde pape yg best. penat adelah. hmwk berlambak sgt. ouhhh yah!! smlm QUIZ chem!!! mcm biase dok dekat2..tp last2 cikgu dalina sruh tukar tmpt.abis lah kan... reen je yg terpisah yg lain mcm biase..line clear....####
and today.. still selsema. even dah mkn ubat yg liza bg. haiiihhh, lg truk adelah. trun, and terus breakfast.. sandwish je ngan air milo. tu pun xabis..and bg kat reen. after kuliah physics, sambung plak kuliah chemis..ngat kan xde. huhuuu....after kuliah , continue plak ng tutor phy and chemis..) physics ng chem lg??) hai yah!!!! dah le tinggi lab physics.. pastu msuk2 plak Tuan Haji Rasyid tunggu. tibe2 plak die ckap
Tuan Haji: haa, mulai hari ni,11 org yg dpt markah rendah, saye nk kamu duduk depan.
kitorg: haa??? mak oii....
Tuan Haji: maznah!!
aku: hharhh!! (terkejut)
Tuan Haji: saye nk awak dudk depan.
aku: hmmm....
Tuan Haji: yg lain pun same..

haiiiii..class plak abis lambat. trun lab bwh plak, Cik Dalina dah tunggu. and now Chemis plak.. tp class mcm biase je.. cume xboleh bla bile cikgu check kat buku Iqa, ade yg xlengkap! haaa, pe lg en cikgu terus lah check yg lain plak..
hahaaaaaa

after class trus g makan.. boleh lah jgak lauk hri nih. then terus singgah bilik bell.balik pinjam broadband ada. online, surf surah at-takwirr..and bla bla bla..ngatok plak!!!. tp tp, Eng xbuat?? hahh, lantak lah an.. am pun xbuat. pe lg tidor!!!!
mlm ade kuliah. BIO!!! haihhh abis lahh..and maybe kuliah Chem pun ade!!
uhuhuuuu....hidung dah le sok sek, xabis2!!

Sunday, December 20, 2009

alahaiii

haihhh...
hah, semalam jalan xingat dunia en!!! last2 balik KMM homewk belambak mcm xingat.. hahahaaaaa....pape ntah. sampai je mcm dah xbleh bla, bile bell ckp homewk banyak weyh..hah?? ain!!!! terus aku pegi bilik die. mcm biase lah kan, die xde kat bilik. outing. aku dah ke hulu hilir cari sape yg dah siap keje..ouhh!! faz ..singgah bilik die jap. bg hadiah. then terus tnye datul,
aku: datul, hmwk dah siap??!
datul: dah .sume kat am..
aku: hah?? am?? ok ,thnks..

terus fly kat bilik witch. am am am!!!
ieja: am kat toilet!!
aku: ok..
Am: hoii..
aku: ammmm......dah siap hmwk??nk pinjm..heheee
amm: nah amik ni..
then talk2 jap..
cite die ng bell kat MP semalam..

balik trus buat keje..
tp tp tp,,tetibe mcm confused!!
haaaa,,
nk wat yg mne dulu nih?? sume pun penting. nk hntr esk!! PLEASE,, help me!!!hah..padan muke ko an.. smlm shopping. hri nih dah mcm org tak brape nk waras..hahaaaamlm plak lapar sgt2. mandi, solat..then turun naik cri cerek.. LAPAR!!!.cri cerek..pastu jumpe kat aras 2..biar lah jap an..sempat plak tu singgah bilik bell, and selak magazine die..tgk balik cerek dah hilang.. haaaaa??? tolong!!!! cerek hilang.abis satu floor aku ketok pintu" cerek kat sini ke??" sume ckp xtau xtau xtau..abis tu?? xkan lah die jalan plak an??xlogik meh...last skali jumpe kat ujong dunia...bilik Ju!!! nk air bley x?? "boleh boleh".... after mkn, trus bukak buku.. tu pun xlame.. after five minute ada kuar gi bilik classmate die, aku trus menghadap laptop ada!!!
aku: ada pinjam. nk online..
ada: amik ah..
ape lg ann...

padahal hmwk satu lori..aku relax je...hish hish hish!!!!
maz, stop it ok!!! dah dah,, sambung buat keje...heheheheee
ok ok fine !!!disini saje ok...daa*

Saturday, December 19, 2009

aha..redah jew..

penat giler!!yeahh..tu je yg mampu diungkapkan.td jln 2 kat jalan TAR. saje.tgk2 baju..ahahaaaa..beli baju cotton bru.warne hijau. tp hujan..redah jugak lah kan.nk jalan punye pasal.ahaaaa...tp best..cume teringat assigment and report experimentxbuat lg..ehhhhmmm,bile deyh???skrg lah mek bile lg nye??sok dah nkbalik...go go go....
heheeeee

lalalaaaa.....
after dah sipa separuh report bio,aku continue balik...agagaaaaa...
barang dah siap, tinggal baju je x pack lg.. esok je lah en. mls sgt dah nih .
keje pun belambak nk disiapkan.

esok balik KMM..
then thursday plak kene balik Klang balik..
saje je nk balik. yelahh 4 gari en..xkan nk dok kat sane kot??!!
so lepas ni 4 hari xbleh online...haihhhh###

Friday, December 18, 2009

time skolah duluuu...

src="http://3.bp.blogspot.com/_mhQbPHVUBGo/SysYeH2ZauI/AAAAAAAAAHA/j3UNlpgmL28/s320/Zttfrb.gif" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5416449882625501922" />




hmmm...





pewitt..




lalalaaaa




heheeee




luv luv luv...:p


# sesumpah airline #

ade ke patut, classmate aku ckp muke ku ini mcm 'sesumpah'??
haihh..
nakal ko skrg an!!!sape ajar???
kihkihkihkih...
sesumpah pun sesumpah lah...
but aku happy bile classmate sume dah mcm giler2 an..
bru lah happening ..kan kan kan...

balik plak akak ckp,
akak: dik , ko nk bce tak msg sesumpah??
aku: hah??? sesumpah?? ko nih nk perli ke pe??
akak: hah??
aku: tak lah, classmate sume panggil adik sesumpah!!..
akak: hahaaaaa..dgr lah ni dulu..

sesumpah di sumpah menjadi sesumpah yg telah disumpah oleh sesumpah untuk menyumpah..sesumpah yg telah bersumpah pd sesumpah yg menyumpah sesumpah ..jd, sesumpah yg telah tersumpah akan disumpah agar bersumpah dan menyumpah sesumpah yg bakal disumpah supaya sume sesumpah mkn sumpah atas sesumpah ...sumpah bce sakit
hati !!!!

haaa??
pe yg sebenarnye msg yg cube nk disampaikan??
aku pun xphm!!!
hahhaahaaaaaa..

Thursday, December 17, 2009

cuti!! :))

saat yg paling ditunggu-tunggu..
hahaaa walaupun cume 4 hari!!
aku tak kira.. pe nk kesah an..

walaupun sebenarnye nk dibenarkan balik, aku stiil nk blik jgak..
tp kali ni bpa ada amik..
heheeee...tetibe je ARMM ckp
armm: maz, ko x balik hri nih??
maz: boleh ke??
armm: boleh lah. pi lah jumpe cik azman.
maz: thnks armm..

pe lg an, trus text message kat ada
ada jom balik!!
hahaaaaa....
cian bpa ada, xpasal2 kene amik kitorg (aku,ada,dayah).
kihkihkih...

on da way balik,
kitorg mkn KFC.
baba ada belanje.
tp minum air ges lah plak..
aku dah terpikir
"mak aii abis lah aku, klau minum air pepsi nanti,
camne nk balik.. dah lah aku pening bile nk balik nanti..
phm2 je lah kn, jln kat sepang camne..
nk termuntah jgak td..tahan maz tahan !!!

haaahh...
akhirnye, smpi jgak kat umah!!!
wah ternaik balik lah kan tanduk aku !!
heheeeeee.....




cume mate je mcm xboleh bla...
ahaaa

Tuesday, December 15, 2009

* luv luv luv *

aniss!!!!
hey...sory curi curi amik gmbr nih...
rindu giler kat ko.. hmmmm. ni lah kwn ku since kitorg darjah 2..kan aniss...



and yg lain nih kwn2 ku yg lain...




Experiment!!






sape xsuke kan buat experiment??
aku suke sgt..
tp 2 bende je yg mmg mls giler..
report and pre-report!!
hahahaaaaa
dalam dok siduk buat report,
aku sempat lg pinjam ada punye broadband..

bukak tu bukak nih,,
look 4 short story
for my eng project!

experiment dah la berlambak!!!
PHY CHEM and BIO!!
sume nye dlm minggun nih nak kne hantar,
b4 balik....

teringat lak kat experiment dgn binatang
it's my first time!!!
LIPAS!!!
hahaaaaa...
aku geli..
kihkihkihkih..
haihh..camne lah nk wat experiment ng katak ,
kalau lipas pun xleh nk pegang??
but actly, xde pape pun..
lipas tu cume ngade2 skit je..mcm ain!!
hahaaaa..
aku teringat kat die cuz bru lepas merepek ng die kat bilik die td
huhuuuu...

hmmm :(

haihh..
wat happen to me??
don now what to do now..
seriously, mmg dah confius giler skrg!!
LOSS giler!!!
mane yg better sbnrnye nih??
ntah lah..
thnks t my bestfren. thnks for listening to me. thnks anis!!!

hri nih plak dlm makmal, THR xmsuk..
yess yess..best giler..
lepak tgk TV kat dlm makmal.
bukan kitorg bukak. tp En Jaafar yg bukak (pembantu makmal yg plg sporting)
hahaaaa....
sorry Tuan Haji RAsyid..
tp xlame pun dlm 5 min je..
tp cite time tu klakar. since i pun dah xtgk TV dah lame an..
so, layan jugak lah cite tu. but its funny!!!
haaaaaaaahaaaaaa.....

tinggal brape hri je lg b4 blik ..
duit pun dah pokai nih..
cepat2 lah hri jumaat..
n esok maybe ade quiz!!!
and xlupe jgak nk kne buat experiment PHY..
abis lah aku mlm ni..
but still ade mase nk open laptop!!!
kahkahkah......
oppsss!!!
tak lupe jgak my CHEM report!!
nk hntr esok lorh!!!!

teringat plak kat aniss
die ingatkan aku td..
Aniss: ala, ko bley buat!! tp jgn lah main2..study!! ni every weeknd ko blik..

hikhikhikhikhik....
tp btul jgak ckp die ..
aku asyik main2 je..
bkan xblajar,tp penat sgt smpi aku xde mse nk bukak buku..
yelah jadual mmg teruk sgt!mengalah kan PST..
pack giler!!!
haihhhh.....

Sunday, December 13, 2009

Kem Setia Ikhlas (KEMSIS) K2,S6/2009

kemsis!!
honestly, aku rindu kem. rindu yg teramat sgt. ntah nape tah. aku rindu kat ken2 kot. maybe.. hahaaaaa.
tak bleh lupe mase mule nk msuk kem dulu. seribu mcm alasan aku bg as long aku tak yah msuk PLKN!!
abah penah ckp,
abah: adik pegi jelah. tu kan pengalaman..
aku: hah, tak nak lah. abah nanti susah lah adik nk survive kat situ. every weekwnd abh kene dtg tgk adik
abah: la klau mcm tu, bkan lah Kem name nye..
aku: ala, nanti nk mkn susah, mndi cmne??
abah: la mule2 je. nnti lame2 mesti best.

hahhh?? pe lah yg best sgt. aku xbleh nk bygkan mcm ne lah aku nk hidup kat hutan tu.
mcm 2 alasan aku bg. mak mmg sokong giler lah kn. aku lah tak abis2 call kwn2 n tnye sape yg kene g kem PLKN mcm aku. lah ,
kwn2 aku sorg pun xkena. aku sorg je?? bygkan punye rmi org kat dalam m'sia ni, aku jugak yg kne pegi...
dalam class aku plak, aku sorg je dak melayu yg dpt. nk nangis jgak. yelah mcm yakin je an xdpt. last2 mase check pki sms,

Tahniah, maznah rosli
(91----------)
anda terpilih utk menjalani program latihan khidmat negara
kump2 siri6/2009..

hah???
terkejut giler. sgt2 terkejut..

surat plak xsampai2.. sehingga lah 1 hri tu, rase nye bpe hri b4 nk pegi tu, surat smpi kat umah.. pe lg kn kelam kabut aku wat check-up, bukak buku bank (agro)..
last sume tu xgune pun...

that day,
aku mmg diam giler..
smpi mk tnye
mak: npe dik??
aku: ntah, mls nk g lah.
mak:takpe mk n abh follow kat blkg.. nanti weeknd mk ng abh dtg lah..

haihh... time tu nk tercabut kepala aku.
bygkan lah time g kem sekolah (3 hri)pun mcm busuk giler da..klau (3 bulan)..
barang xyah ckp lah kn.. mcm 2 aku bwk.. hahaaaaaa
tp last2 time nk balik aku lak yg mcm xnk blik.
abah: haihh dulu org tu yg xnk pegi.nahh, skrg plak xnk blik!!
aku: best giler bah, mcm nk g lg je. bleh xabah??
abah: bnyk lah ko. tiap2 minggu plak abah nk ulang alik lg. dah tak pyh.
aku: ahahahaaaaa....

keje gile

ahaaaaa....
mmg giler. after habis je tgk movie, aku, bell, reen, ainn kiorg lari lintang -pukang...
sorry kpd sume org yg kitorg terlanggar semalam...
kitorg bkan pe, cume lari dr MEKA (class math). actly, kitorg penat sgt. dah la hri hari sabtu pun ade class..
pe lg kn kitorg decide nk lri once class BI habis. bukan lari gi mane pun. juz nyorok blkg library je. tu pun ade yg nmpk. camne ko leh perasan eh??

bukan xnk pegi, tp sbenarnye otak mcm dah pening sgt. lgpun ade sorg makhluk Allah ni, die yg terhegeh2 nk adekn class tu. haihhh... sbr jelah ngan ko.
after nmpk dorg on the way nk g HEP,
ape lg an kitorg trus lari g teman kan reen amik duit..
mak oiiii, rmai giler. after 30 min lebih kurang lah kan...kitorg lepak plak kat KAFE A. haus giler. dah la panas, jauh plak tu...

hahaaaa....mmg giler. sian iqa asyik call sruh dtg class MEKA.
aku lak bleh buat xtau je. biar kan phone tu bunyi2 ..eheheeee..

time class physic boleh plak zaidah tnye: nape korg xpg class??
aku juz ckp : lupe giler
zaidah: nape tak angkat phone??
maz: phone tertinggal
zaidah: asal korg lari td??
maz: hah?? bilee?? ouhh.. time tu lari dr kwn.. sampai terlupe nk g class..
zaidah: aku nmpk korg lri kat blkg libry td kn..
maz: haheheheeeee

Friday, November 27, 2009

aidiladha

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
Raye dtg lg...
alhamdulillah.selamat hari raye semua.pg raye mcm biase, bgun n masak2..
pastu lepak , mkn 2 n story2 skit ng mak n kakak. haa, aku ade sedara baru!!!
PUTERI MARSHA ..... ape lg ntah.. anak pk cik aku.syukur lah mummy die selamat..

malam tadi plak lepak 2 kat blkg pavillion..
celebrate bufday paksu. n aku lupe plak nk wish bufday kazen aku yg sorg kat penang "happy bufday to Danielle".. mcm biase la mkn seafood.. mmg hidangan yg menjadi pilihan setiap kali ade makan2 dlm famly abah.. and mmg favourite aku plak. udang!!!! slrpppp....

hahaaaa....
buat pertama kalinye mlm raye kitorg lepak kt KL..kul 12 bru balik...
best!!! yahh, aku percaya setiap yg terjadi ade hikmah disebaliknye...
so, raye thun ni wlpun xde org , kitorg still bleh happy mah!!!!!
we dont need u guys, but u guys need us right???
lu pikir lah sendiri....
but i x focus kan kat sape2 keyh...

n now, ade problem ngan laptop!
kentut betul;
haihh... sbr je lah weyh....

Saturday, November 21, 2009

class agame!!!

class agama!!!
xbley bla..first day dah buat hal....ustaz pegi haji!!
alhamdulillah....
and our agame lesson ganti ng ustazah ..plg tak bley bla first class kitorg dah buat hal.msuk claaa dah lambat. ni sume kem punye psl. last2 xdpt pegi pun. benggang giler!!!!.....haihhh, nk wat camne an...tak bley lupe ustazah blum kate class tamat but kitorg 4 ekor kat blaang dah bangun and nak kuar . alasan nk g HEP. pe lg kene sound ar!! " awak duduk elok2 sikit"... sape lg aku lah.. reen plak terus duk kat kerusi ain.. ain terpacak. tak tau nk duk kat ne.. aku plak bleh spontan duk kat kerusi bell!! kitorg share kerusi!!! pe lg tak psl2 kene sound!!! mesti ustazah terasa an??
bdak2 lain x tau lah plak kn!!!!
terasa kurang ajar pun ade gak,,....heheeeeeee...
pape je lah.. tu lah yg dinamakan PENGAJARAN!!!
klau x sampai bile2 pun tak terasa an??
hmmmm

sem 2!!!

haaaa....
dah mule sem 2 !!!
yah 16 nov sume dah berubah..
no more main2 , tidur tidur..
aku nk study !!!



yahh.. aku dah janji ng bell..
kitorg nk study same2.
every day nak study kat library..
EVERY NIGHT !!!



19 nov!!!
bufday ain..
haihhh..penat giler nk wait till 12.00 am...
lastly...
dpt jugak kcau si braces tidur..
heheheeee....

menggelabah giler ain!!!
suddenly dgr org nyanyi2 kat dpan bilik die..
pe lg geng silah n wanie lah..
ecah, mimi, jaja,sape lg ek??

paling best, dpt buli ain!!!!
wahh... selalunye die buli reen,
so mlm tu giliran kitorg plak...

kitorg bg die hadiah besar giler..
excited giler nk tgk muke die bukak hadiah tu!!!

hah hah!!!
jeng jeng jeng!!!
penuh satu katil ng surat khabar,magazine,
cellotape!!!
kitorg plak yg give up tunggu die bukak!!!
actually kitorg bli bende tu after dgr die ckp
" eh eh, cute giler"
and plg menarik,
ade huruf "A" ..

but ain,,,
bende tu je yg kitorg mampu,
since duit dah kering!!
heheeeee...
lgpun xde bende yg menarik lah..
KMM!!!
pe bende je yg nk dibeli an??

hope u like it!!!
muahhhhhh......

Thursday, November 12, 2009

cameron!!!

cameron highland..

7 nov,

abah bwk kitorg sekeluagra pg cameron highland saje jln2.. pegi balik hari. best!! dal lame xpg cameron..last skali bile ntah.. xingat..


Wednesday, November 4, 2009

i'm 8teen

I'm 18!!!
haaaa....
semalam genap umur aku 18 tahun...
bermakna semakin tua lah..ahahaaaa..
since dilahirkan 3 NOV.
so aku bgun pg tu pkul 3.00..
first skali aku dpt kiss from mak!!!
second Abah pkul 3 pg tuhh...
ape agi,
bgun trus online...
bukak fon plak belambak msg!!!
thnks 2 all my friend yg ingat!!!
aniss,Datul,arda,faz,arina,fiqa tina,
chee hoi,
and sape lg erk???
thnks guys..
luv you muahh!!!
malam tu abah bwk g mkn
mcm biase lah Seafood!!
ade fmly blah mak and blah abah..
Baby tanye: nape celebrate bufday kat sni??
mcm dalam hutan je..
buat lah kat hotel ker...
bnyk lah ko!!!
thnks abah and mak!!!

Friday, October 30, 2009

# KMM #

KOLEJ MATRIKULASI MELAKA!!!!
inilah kolej ku...
currently study kat sini,,,
in Bioscience...
susah??
biase lah adat belajar..
exam bru abis!!!
lega sgt....
yeah....
tp...
satu je yg agak terkilan...
semua paper this year senang sgt..
kalau nk compare ng soalan thun2 lpas...
haihhh...
camne nk msuk PST nih???

Drama??

DRAMA....
ade cerita menarik....
hahaaaa....
al-kisah,
satu PDT diberi tugasan untuk melaksanakan
satu drama!!!
satu group dalam 10 org..
tp yang specialnye,
class kitorg hanye 7 org satu group...
lebih menarik,
semua 'girls'...
tajuk mule2 skali "reddish and Carrot"
tp lecturer reject...
tukar dgn
"SO'OD and ODAH"
peneraju utama AIN and DAtul!!!
jujur nye,
kitorg malas nak buat..
spent lebih kurang Rm 100+++
haihhhh...
tapi kitorg enjoy...
walaupun agak kelam kabut...
nak wat cane an,
hari nk present tu sebenarnye,
first day wat full rehearsel!!!
mmg kelakar!!!
even kitorg pun tak sangka yg
akan jadi camtu...
nervous giler!!!!
hari2 sebelum ni tgk class lain ,
asyik gelakkan orang..
nah amik ko!!!
giler punye takot!!!
drama tu best!!!
tp kitorg kurang org!!!
setting tak sempat nak wat btul2!!!
script plak tak hafal....
gelak je memanjang...
satu group tak hafal..
klakar sgt..
kitorg mmg buat selambe...
mcm tak de org je...
lagi klakar mase tergelak kuat kat atas stage..
haahahahaaaa...
tp pape pun benda tu mmg ENJOY sgt!!!
walaupun takl perfect,
no body is perfect rite???
lgpun bnyk faktor yg menyebabkn kitorg tak bley nak wat sebaik mungkin...
tapi setakat itu yg kitorg mampu..
so,
org alin tak yah nak comment eh!!!
hanya kamim 1 kump je yg tahu..
dan ia memberi kesan yg amat mendalam hidup...
it's a goood try!!!

Monday, October 12, 2009

*#*#*#*#

APA PUN YANG TERJADI, BERJALAN LAH TANPA HENTI..
hmmmm...
ape yg kite cari dalam hidup ni sebenarye???

aku sendiri pun tak dapat nak jawab...
but ,
ape yg aku tahu..
aku nk jd hamba Allah yg sentiasa mendapt keredaannye
dalam menjalani hidup didunia mahupun diakhirat kelak..
aku ingin menjadi anak yg solehah..
yang mampu membalas segala jasa kedua ibu bapa ku..
walaupun aku tahu aku tidak mampu untuk membalas segala2 nye...

dalam menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar,
aku mengaku,
ade kalanye aku tidak kuat utk menghadapi segala ujian yg mendatang...
tp bile difikirkan..
kenapa orang lain boleh,
dan tidak aku???!!!

seharusnye aku sedar!!!

wake up mazzzz!!!!
kau belum terlambat,,,
study penting!!!
yeah, aku tahu tu..
TAPI...

Malas,
tu lah subjek utama...
jauh,
faktor kedua...haihhhh
tah lah

Ya Allah bantu lah hamba mu yg lemah
Ini..

Sunday, October 4, 2009

Raye lg (^^,)

hmmm,
raye dah sememang nye lah TAK BEST!!!
pagi tadi pulak dapat berita rumah kene pecah masuk!!!!
Ya Allah,
sungguh banyak dugaan dan cabaran
yang kami sekeluarga lalui pada bulan syawal ini...

ape agaknye selepas ini??
hanya tuhan yang tahu...

gempa atas katil?!!

hmmm,,,,
begitu bnyk dugaan "bagi raye pada tahun ni...
Raye pun dah tak best..tak mcm dulu...

baru-baru nih kecoh fasal Gempa Bumi!!!
yeah,, memang rase..
bayangkan ngah tido pun boleh bgun..
this is my first experience rase mcm mane keadaan bile gempa...
memang pening giler...
rase mcm naik kuda!!!

paling menakutkan,
kitorang dekat dengan laut...
seriously, takot + risau ...
lebih-lebih lagi dijangka akan ada gempa lagi...
ape yang paling menyayat hati,
bila tengok warga sesama islam di negara jiran
same same lah kite mendoakan mereka yang berada disana...
dan sedekahkan Al-Fatihah bagi yang telah kembali kerahmatullah..

sebagai umat islam,
kita juga diseru agar sentiasa berdoa kepada Allah s.w.t
untuk meminta keredaan , keamanan , dan kesejahteraan hidup..
Amin..

Saturday, October 3, 2009

crazy busy :'{




haaaaa,
raye dah habis..
and now get ready for Xm (us) and also Drama...
arghhhhh,
stress giler!!!

mcm2 nk kene buat...
tapi happy sgt!!!
dah dapat balik kad outing...
ye yeh,
Esok dah boleh outing!!!
nx week boley balik...

this week penat sgt!!!
kelas ganti hari sabtu..
penat giler...

hari rabu lepas,
buat presentation "lagu Raye" dalam versi Physics....
hahaaaa,
teruk giler..
tp enjoy lah jugak...

And now really crazy busy ngan Drama...
Hanzel And Gretel tajuk kitorg..
tapi tukar dalam versi baru!!!
"SO'OD and ODAH"...
tak sabar...
nk tgk persembahan nanti...
bru discuss dah gelak mcm nk pecah satu KAFE B!!!
klau berlakon nanti cane lah agaknye??
BOLEH ke???

Monday, September 21, 2009

1st umrah..

TANAH SUCI MEKAH
KAABAH...
tidak pernah terlintas difikiranku..
syukur alhamdulillah, hajat ibuku untuk kesana dapat ditunaikan..
kami berangkat dari Malaysia dan terus mendarat di Lapangan terbang Jeddah..
8 jam dalam penerbangan...
kami menunaikan umrah disana..
sebaik saja mendarat di lapangan terbang, kami dibawa untuk ke madinah..
huuu, mmg kami terpesona bila melihat Masjid yg betul-betul berada diluar tingkap dari hotel kami...
terkesima!!!
indah sungguh.."Masjid Nabawi"....
Selepas beberapa hari disana...
kami kemudiannya berangkat ke Makkah...
keadaan tidak begitu mengizinkan, adakalanya saya dan adik demam..
mungkin kerna tidak biasa dgn cuaca..
pelbagai perkara yang aneh kami lalui..
syukur..
inilah yang dinamakan kuasa ALLAh s.w.t...
selama hampir 2 minngu kami meninggalkan tanah air,
kami akhirnya berangkat pulang...
kembali ke tanah air dengan seribu harapan...
harapan untuk kembali, harapan untuk berubah...
insyallah..

Tiada apa yang dapat menandingi kekuasaan Allah s.w.t...sesungguhnya pengalaman ini merupakan sesuatu yang baru dalam hidupku.. Walaupun hampir setahun berlalu, namun ia masih segar di fikiranku.. sering kali aku ingin menjejakkan kaki ku kesana... mengabdikan diri kepada Yang Maha Esa..

5 SCIENCE 2!!!

HARI SUKAN TAHUNAN SEKOLAH...
Satu lagi kenangan yang tak mungkin dapat dilupakan..
betul tak???

memang menguntungkan.. kami mendapat RM900 lebih.

memang semua orang pun tak percaya. Even kitorang pun terkejut...

hasil jualan kitorang gunakan dengan penuh bermakna... Lepak kat Sunway!!! ngan Cik Nabihah... Itulah kenangan terindah ketika di form 5..

hahaaa...really miss that moment..rindu korang semua budak-budak "5 SCN 2"..nak sangat hang out ngan korang semua... tp masing-masing ah jauh...kat MELAKA, N9, PERAK, KEDAH.. huishhhhh jauh sangat.. sem break plak tak sama,,, mcm mane erk???


Mengimbau Kenangan Lalu



KEMSIS!!!


kemsis,


antara tempat yang paling bersejarah dalam hidupku..


tempat yg banyak memberi kenangan pada diriku..


selama 3 bulan aku menghabiskan masa disitu..


bukan sekadar mengikut kehendak JLKN,


tetapi ini adalah salah satu perkara yang dipertanggungjawabkan pada diriku...


BERKHIDMAT UNTUK NEGARA!!!


MALAYSIA.....




mungkin ramai diluar sana merasakan yang ini adalah sesuatu yang nerugikan, membebankan,membuang masa,


tetapi percayalah ini merupakan sesuatu perkara yang amat menyeronokkan!!


kepada mereka yang terpilih untuk siri yang akan datang,


pergi lah..sambutlah cabaran... berkhidmat untuk negara!!!




ia sememangnya menjanjikan pengalaman yang bermakna dalam hidup anda.....

Sunday, September 20, 2009

raye raye and raye

SELAMAT HARI RAYE
buat semua umat islam.....

Tahun ni saya dan keluarga hanya beraya di rumah..
syukur kehadrat ilahi dgn limpah kurnianya,
kita dpt bersama-sama menyambut AIDILFITRI pada tahun ini..

Saya memohon maaf andai tersalah kata dan terlanjur kepada semua yang mengenali diri saya..
kepada keluarga,
saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin....