Thursday, November 1, 2012

Blogging?

assalamualaikum :)
eh selalu sgt baca blog org. tapi blog sendiri di anak tirikan. haha itu lah saya ;) baca blog org mcm best, cantik, interesting laaa... colourful semua and full of pictures. and mcm mcm lagi... tapi jarang sekali singgah blog sendiri. why? MALAS nak update. that's it :D haha

so malam tadi, tgh melukis... then adik kecik panggil. omaiiii, Hanis Zalikha on TV! rasa diri sgt kuno. sbb dah last episode baru tegegeh nak tgk? seriously, tak penah dgr langsung pasal "Mad Market" tu. Ouuhhh sangat rugi! Hanis Zalikha travel sana sini and she look so cute dlm tv show tu. ouhhh man, apesal skrg bru tau? nampak sgt laaa jarang tgk TV! haha sampai tak tahu pape. memalukan :D ouhhh takpe, TONTON kan ade, YouTube kan ade *pujuk diri sendiri :D okay sudah laa maz, lepas ni jgn nak bermusuhan dgn TV sgt :D rugi rugi :D eh eh, tapi kite tgk jgk news :D takde laaa lapuk sangat kan lalalala.

and now, sedang bersenang lenang di rumah ^_^ wahhhh seronokkkk. UiTM kali ni cuti awal dari Uni lain, eh jangan jealous haha :D tapi next week turn korang pulak :) kami pulak back to school hee.. so, aktiviti cuti kali ni? hmmm start dari cuti Hari Raya Aidiladha sambung lagi seminggu. so by next week, kene balik kuliah. Raya Aidiladha lepas, beraya dkt Melaka. ouhhh rindu melaka sangat! :') alang alang ade kenduri, so sempat laa jengguk jengguk melaka :) 

Melaka Town :)
Ttime matrik Melaka macam dah habis dah jalan melaka, tapi rindu laaa :D paling best dkt town is Jonker Walk! best laaa. cuma panassss sangat. and balik melaka, habis bibir pecah2 yah, panassss.. even bawak mineral water tu ke hulu ke hilir punnn bdn mcm still tak ckup air -.-'  ape je lagi yg seronok? hmm, Jonker Walk tu ala ala Petaling Street laa. ramai sangat manusia. sesak laa, kalau orang yg jenis tak suka sesak2 ni, mesti taknak pegi. takot pening semua. but but, kalau teringinnnn sangat nak rase, try laaa dtg petang. around 5pm mcm tu dah boleh start jalan. cuma time tu panas laaa. and tak banyak sgt kedai2 bukak. kalau 6pm keatas, haaa, Meriah dah Jonker Walk ;) time tu yg best. beli beli semua boleh bargain. dpt murah laa kalau pandai. tapi ade jgk yg mmg dah fixed price. and mostly, chinese yang berniaga. ala, nama pun mcm Petaling Street kan :D tapi sy sendiri belum penah pegi Petaling Street. sbb sana mcm bahaya.. sbb situ lagi sesak! Jonker ni more mcm relax laaa. tapi ramai jgk cerita pasal "Pencopet" tak sure the spelling. but, itu laaa mcm yg peragut, penyeluk saku semua. kira adik beradik die laaa :D


Melaka org die friendly! wlpn diorng ni terkenal dgn bahasa yg agak kasar sikit, tapi sebenarnye tak. Orang Melaka Friendly yg sebenarnya. cuma, cara diorg tu laa yg mcm kasaq sikit, *bak kata org utagha :D tapi melaka cool! ;) and Malacca Town ni, hidup time malam. sebab penuh lampu2 semua. even Jonker Walk tu pun, lagi malam lagi ramai. but crowded sikit laaa.. plus, jalan semua sempit skit. haha one way pulak tu :D haha parking kdg2 main selit je kereta dkt mane2 :D sbb parking lot selalu nya full. especially weekend. Sebab time tu, pelancong semua pakat mai turun melaka :) Mat Salleh ramai, Singaporean pun ramai. Malaysian? hahah pun ade... :D 

selain tu, kalau duduk dkt bandar hilir tu, semua ade. St Paul Hill, Fort A’ Famosa, Christ Church, Stadthuys.. dkt sini selalu org naik beca yg cantik2 semua tu. Kalau takat naik pusing2 situ die bwk laaa tgk kwsn tu pusing2 dlm RM10. tapi kalau nak jalan jauh skit kene tanya Abang Beca laaa :D and you can always try to negotiate. boleh je kalau pandai puji2 beca lawa,haaa dapat laa murah :D siap ade lagu2 lagi. ade yg boleh request nk lagu ape :D and lagi? dekat situ2 jugak ade Taming Sari, Dataran Pahlawan (DP), Pahlawan Walk, Mahkota Parade (MP), kapal besar, haaa lagi best, kalau malam ade  Malacca River Cruise Boat.... ahaaa, yang ni romantik! view ala ala mcm dkt Venice, Italy gitu :D Berbaloi laaa. The 45 minutes cruise will take you along the Malacca River, Old Market Bridge, Hang Tuah Bridge and Kampung Morten Bridge. haaa! Kampung Morten tu sgt cantik! Dalam kwsn tu mmg ade org duduk. bulan puasa lepas sempat laa merasa naik river cruise, time berbuka puasa dgn classmate. Yang menarik, kawasan kampung tu lip lap lip lap! 

Melaka River Cruise

Kampung Morten :)

haa kalau cakap pasal Melaka sampai esok tak habis. So, nak rasa, moh le kita ke MELAKA :) pegi dgn Family best, dengan Kawan kawan pun best :D

okay, tutup cerita Melaka, skrg balik cerita saya :)  Hey, It's NOVEMBER! grrr, November bulan TUA bagi saya! sbb on 3rd Nov, genap laa umur saya setiap tahun :) skrg tgh menghitung hari. 2 hri je lagi, maka bertambah laaa umur :) heee 

utk Oktober?? penuh dgn cerita di Universiti :) i'm in 3rd semester now. Alhamdulillah :) but Oct lepas ade Kenduri besar dkt rumah Atok :) oooouhh, cucu pertama nak naik pelamin. si pemecah tradisi! :D hahah so, mcm meriah. sbb semua excited nk tgk cousin kahwin :) congrats! Semoga kekal ke ahkir hayat and cepat2 dapat baby :D 

                      

tapi hari kenduri, sy pulak sibukkkkk dgn KI. ape itu KI? KI ialah Kemahiran Insaniah,, lebih kurang mcm BTn. kira wajib hadir. and ade sijil bila grad nanti. So, nak tak nak, kena jugak datang. Hmmm,kira time buat persiapan, malam kenduri semua, tak dapat laaa nak duduk ramai2, buat persiapan semua tu. bukan sng nak seat together, buat semua ramai2. ouhhh seronok ooo. itu lah beza kalau kenduri yg dihasilkan oleh family dgn wedding yg pakai wedding planner. hasil die lagi bermakna tau. sbb semua pakat turun padang. biasalah, mula2 ni kan, semua mcm excited. so, next person, hahah  ikut nasib laaaa :D kalau rajin semu turun padang kalau tak, hahaahah :D fikir fikir kan. so, dgr cerita mcm fun la. semua org buat keje. tapi not  me! :D tau tau, hari kenduri semua dah siap. Seronok dgr cerita and tgk gmbr2 form my sister, my uncle... :D best laa! rugi kita takde...Haha hari, kenduri baru terhegeh hegeh nak balik dari kolej. haha itu pun puas pujuk Fasi! nasib baik Encik Fasi baikkkk :D kalau tak, jgn harap dapat balik awal. And as usual, Aiman laaa jadi driver. 


Wedding Day :)

Percaya atau tidak, Bunga telur yg colour gold tu saya la yg buat :D hahah itu jela sumbangan  :D itu pun sempat buat time cuti hritu :D semua pilihan hati dari Family dkt Brunei. dan diterbang kan ke Malaysia :D dan sy lah pengubah nye :D dgn my sis lah of course. semua mmg hasil kerja family! Hantaran My Mom yg gubah. Plus Goddies bag lagi huh.... mcm mcm. yelah jemputan for 2000 kan, so mcm semua bende kene prepare lebih :)

this is me :) sampai2 grab this two kids! alahh comel!

yes! freshhhh dari kuliah! dgn baju dari KI :D orang lain dgn tema Lace Lace bagai, but me? just in Peplum. no lace at all. hahah semua gegirl2 pakai baju kurung.. mine? sehari sebelum baru akak amik dkt boutique. so mane sempat nak bawak balik Puncak Alam. End up? yg mana ade jelaaa... asalkan sopan :) alaaah, bukan kite pun pengantin nye :D haaa kan. :D 

bersama Pengantin Lama :D lama tak lama laa... hritu bru khwin :D but sorryy tak dpt dtg. time tu busy laaa tak dpt pegi Singapore heee, Next month utk Kak Farhana kahwin InsyaAllah kami dtg :)


masing2 nak snap picture :D dlm fb mcm mcm tag photos! TQ!


Welcome, Rara :)

aha bersama Lovely Lace gegirl and Pengantin ;)

Selamat Pengantin baru :)


ouhhh yahh semua lace lace..  jealous :D

setelah seharian, maka dinner di luar saja :D haha
letihhhh teramat sangattttttt ;) semua join, termasuk Paksu ;)
Syukur Alhamdulillah semua berjalan lancar and habis semua seperti yg dirancang :)
Love u ols!



Sekian dari saya,
Assalamualaikum :)

2 comments:

Afasz said...

salam BW sini.. foloow sekali.

amik mood update blog tau

Phat said...

done follow ur blog